Over Katrien

In juni 2000 beëindigde Katrien Vermeire haar studie kinesitherapie aan de Arteveldehogeschool in Gent. Een goede basis maar voor haar onvoldoende om met die kennis mensen te kunnen helpen.

International Academy of Osteopathie

Daarop startte Katrien onmiddellijk de 3 jarige fulltime opleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathie in Gent. Een opleiding die haar erg boeide, en in 2003 startte ze in Zedelgem haar eigen praktijk, waar haar ouders woonden.

Myofasciale therapie, bij Jing Ming

Naast haar opleiding osteopathie volgde Katrien de modules Myofasciale therapie, bij Jing Ming (2002-2003), die een goede aanvulling was om spieren en spierkettingen, om houdingspatronen te corrigeren, al dan niet met accupunctuurnaalden.

Huil- en refluxbaby’s

Haar passie wou ze uitbreiden met kennis over baby’s en kinderen, als je als osteopaat kan helpen bij het prille begin geeft dit een grote meerwaarde!
Katrien volgde de postgraduaat opleiding aan het UKO (Patrick Roels, 2005 en 2006) over huil- en refluxbaby’s.

L’approche osteopathique des bebes et de l’enfant

“L’approche osteopathique des bebes et de l’enfant” leerde ze in Parijs, bij OSteo-bebe, gegevens door Dany Heintz en Eric Simon. Boeiende modules osteopathie bebe (2009)’ enfants (2010) en craniale technieken (2011). Hier heeft ze veel geleerd over het geboortemoment, de bijhorende spanning en emoties bij de moeder en het kind tijdens zwangerschap, geboorte en de kraamperiode. De gevolgen en klachten bij de baby en de moeder en hoe een osteopaat hierbij kan helpen.

Zwangere vrouwen

In Rijsel (2010) volgde Katrien een heel boeiende opleiding van Een Franse vroedvrouw-osteopate Elisa Boillot die haar twijfels wegnam rond het al dan niet behandelen bij een zwangerschap, en niet alleen krijgen van goede resultaten bij bekkeninstabiliteit, maar ook de positie van de baby, en het voorbereiden naar de bevalling toe.

Dislexie, gedrags – en leerproblemen

In 2012 volgde Katrien aan het Fico de module leer en gedragstoornissen (London pedriatic osteopaths) en de module kinderosteopathie (Frank de Bakker) die haar meer inzicht gaf bij het behandelen van dislexie, gedrags – en leerproblemen.

Kruiden

Een levensvisie, kennis van het leven, voeding volgens je typologie, gebruik van kruiden leerde ik in de school van Ayurveda (lies Ameeuw 2009-2011), Katrien volgde er de opleiding Ayurvedisch therapeut en Ayurvedische massagetherapeut.

Symplified kinesiology

Symplified kinesiology (2012, Patrick claes , IRSK Lier)
Een basis in het kinesiologisch testen.

Posttraumatische stress

Silver bullets (2013-2014) van Plilip van Caillie (panta rhei, Hoeven, Nederland) die gericht is om posttraumatische stress en emotionele blokkades te behandelen, ontgiftingstechnieken en lymfatisch systeem te stimuleren.


In haar praktijk komen herhaaldelijk kinderen en tieners met hoofdpijn, migraine, concentratie en slaapproblemen. Vaak ten gevolge van spanning op het kaakgewricht. Daarom volgde Katrien vol verwachting de opleiding “Osteopathie en haar betekenis voor de functionele kaakgewrichtsorthodontie bij kinderen. Philip van Caille DO (2015, Rijen, Nederland);

Kinderen

Volwassenen

Zwangere vrouwen

Myofasciale therapie

Baby’s