Over Katrien

In juni 2000 beëindigde ik mijn studie kinesitherapie aan de Arteveldehogeschool in Gent. Een goede basis maar voor mij onvoldoende om met die kennis mensen te kunnen helpen.

International Academy of Osteopathie

Daarop startte ik onmiddellijk de 3 jarige fulltime opleiding osteopathie aan de International Academy of Osteopathie in Gent. Een opleiding die me erg boeide, en in 2003 startte ik in Zedelgem mijn eigen praktijk, waar mijn ouders woonden.

Myofasciale therapie, bij Jing Ming

Naast mijn opleiding osteopathie volgde ik de modules Myofasciale therapie, bij Jing Ming (2002-2003), die een goede aanvulling was om spieren en spierkettingen, om houdingspatronen te corrigeren, al dan niet met accupunctuurnaalden.

Huil- en refluxbaby’s

Mijn passie wou ik uitbreiden met kennis over baby’s en kinderen, als je als osteopaat kan helpen bij het prille begin geeft dit een grote meerwaarde!
Ik volgde de postgraduaat opleiding aan het UKO (Patrick Roels, 2005 en 2006) over huil- en refluxbaby’s.

L’approche osteopathique des bebes et de l’enfant

“L’approche osteopathique des bebes et de l’enfant” leerde ik in Parijs, bij OSteo-bebe, gegevens door Dany Heintz en Eric Simon. Boeiende modules osteopathie bebe (2009)’ enfants (2010) en craniale technieken (2011). Hier heb ik veel geleerd over het geboortemoment, de bijhorende spanning en emoties bij de moeder en het kind tijdens zwangerschap, geboorte en de kraamperiode. De gevolgen en klachten bij de baby en de moeder en hoe een osteopaat hierbij kan helpen.

Zwangere vrouwen

In Rijsel (2010) volgde ik een heel boeiende opleiding van Een Franse vroedvrouw-osteopate Elisa Boillot die mijn twijfels wegnam rond het al dan niet behandelen bij een zwangerschap, en niet alleen krijgen van goede resultaten bij bekkeninstabiliteit, maar ook de positie van de baby, en het voorbereiden naar de bevalling toe.

Dislexie, gedrags – en leerproblemen

In 2012 volgde ik aan het Fico de module leer en gedragstoornissen (London pedriatic osteopaths) en de module kinderosteopathie (Frank de Bakker) die me meer inzicht gaf bij het behandelen van dislexie, gedrags – en leerproblemen.

Kruiden

Een levensvisie, kennis van het leven, voeding volgens je typologie, gebruik van kruiden leerde ik in de school van Ayurveda (lies Ameeuw 2009-2011), ik volgde er de opleiding Ayurvedisch therapeut en Ayurvedische massagetherapeut.

Symplified kinesiology

Symplified kinesiology (2012, Patrick claes , IRSK Lier)
Een basis in het kinesiologisch testen.

Posttraumatische stress

Silver bullets (2013-2014) van philip van Caille (panta rhei, Hoeven, Nederland) die gericht is om posttraumatische stress en emotionele blokkades te behandelen, ontgiftingstechnieken en lymfatisch systeem,

N.A.E.T. “Nambudripad’s Allergie Elimination Techniques” (Jolande Bakker, 2014 in Almere Nederland).

Om allergieën en intoleranties te elimineren, zodat de persoon terug in contact kan komen met het allergeen.
In mijn praktijk komen herhaaldelijk kinderen en tieners met hoofdpijn, migraine, concentratie en slaapproblemen. Vaak ten gevolge van spanning op het kaakgewricht. Daarom volgde ik vol verwachting de opleiding “Osteopathie en haar betekenis voor de functionele kaakgewrichtsorthodontie bij kinderen. Philip van Caille DO (2015, Rijen, Nederland);

Kinderen

Volwassenen

Zwangere vrouwen

Myofasciale therapie

Baby’s